Συσκευές - Διαστολόμετρα Gunther Προβολή

Συσκευές - Διαστολόμετρα Gunther

ΘΕ.057.0

Συσκευές - Διαστολόμετρα

Gunther

Περισσότερες λεπτομέρειες

Διαθέσιμο

44,18 € χωρίς Φ.Π.Α.

54,78 €  με Φ.Π.Α. 24%

ΘΕ.057.0

Περιγραφή

Η συσκευή χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό του συντελεστή γραμμικής και κυβικής διαστολής στερεών σωμάτων. Αποτελείται από: α) μία βάση στήριξης με σφαιρόμετρο μέτρησης ανά 0,01mm, ακρίβειας: ±0,005mm και ακροδέκτες (μπόρνες 4mm) για σύνδεση πολυμέτρου ηλεκτρισμού, β) έναν γυάλινο σωλήνα-θήκη με δύο ακροφύσια (εισόδου και εξόδου για τον ατμό) και γ) δύο μεταλλικές ράβδους από αλουμίνιο και ορείχαλκο, διαστάσεων διαμέτρου (Ø): 5mmκαι μήκους 500mm.

Η εναλλαγή των ράβδων γίνεται εύκολα με την περιστροφή του γυάλινου σωλήνα-θήκη όπου επιλέγουμε ποιο υλικό θέλουμε να ακουμπήσει στο σφαιρόμετρο για τον υπολογισμό του αντίστοιχου συντελεστή του. Το ένα άκρο της ράβδου στερεώνεται με κοχλία (με αμελητέο συντελεστή θερμικής διαστολής) στη μία πλευρά της βάσης, ενώ το άλλο άκρο της ράβδου ακουμπάει σφαιρόμετρο διακριτικής ικανότητας 0,01mm.  Ο γυάλινος σωλήνας-θήκη θερμαίνεται εσωτερικά με ατμό που παράγεται από ατμογεννήτρια και που διοχετεύεται μέσω ελαστικού σωλήνα, ο οποίος προσαρμόζεται στο ένα από τα δύο ακροφύσια (ένα για είσοδο και ένα για έξοδο του ατμού).
Η επιμήκυνση Δl της ράβδου λόγω διαστολής μετριέται με το σφαιρόμετρο, ενώ παράλληλα το θερμόμετρο σε επαφή με το άλλο άκρο της ράβδου, μετράει τη μεταβολή (Δθ) της θερμοκρασίας της.

Παρέχεται η δυνατότητα σύνδεσης με πολύμετρο ηλεκτρισμού, όπου ακουμπώντας τους ακροδέκτες του πολυμέτρου στις δύο μπόρνες 4mm της βάσης και με τη βοήθεια του ηχητικού σήματος (βομβητή), βρίσκουμε ακριβώς τη στιγμή επαφής της ράβδου με το σφαιρόμετρο κατά τη θέρμανση.

Παρελκόμενα (δεν συμπεριλαμβάνονται): Θερμόμετρο οινοπνεύματος, Ατμογεννήτρια με σωλήνα σύνδεσης και Πολύμετρο ηλεκτρισμού.

 • Ρωτήστε μας για αυτό το προϊόν
 • Στείλτε την ερώτησή σας για αυτό το προϊόν

  Συσκευές - Διαστολόμετρα Gunther

  Συσκευές - Διαστολόμετρα Gunther

  Συσκευές - Διαστολόμετρα

  Gunther

  Συμπληρώστε τα πεδία :

  * Απαιτούμενα πεδία


  Προστασια Προσωπικων Δεδομενων

  Δείτε επίσης