Υαλουργείο

Η Selen Lab αναλαμβάνει την επισκευή ή την κατασκευή συγκεκριμένων γυάλινων επιστημονικών οργάνων-συσκευών αρκετά εκ των οποίων θα τα βρείτε, στην κατηγορία Όργανα Χημείας, από την ανάλογη σημείωση στις πληροφορίες του κάθε προϊόντος. Ειδικότερα, για γυάλινα προϊόντα που γίνεται να κατασκευαστούν με διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που αναγράφονται στις πληροφορίες του είδους, αναφέρεται ότι: "Δίνεται η δυνατότητα κατασκευής του είδους με διαφορετικές προδιαγραφές. Διαθέσιμο 3-4 εργάσιμες ημέρες από την επιβεβαίωση της παραγγελίας". Χρησιμοποιείστε το σύνδεσμο "Ρωτήστε μας για αυτό το προϊόν" που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας του κάθε προϊόντος, για να πληροφορηθείτε αν γίνεται να κατασκευαστεί  σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιθυμείτε, όπως επίσης και το αντίστοιχο κόστος του. Σε συγκεκριμένα είδη (εξισωτικές χοάνες, επιθέματα "Π", παγίδες Clevenger, πλάκες πορσελάνης και πώματα σιλικόνης με οπή) είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τα "Επιθυμητά χαρακτηριστικά" ώστε να προχωρήσετε στην παραγγελία του προϊόντος. Για γυάλινες custom κατασκευές - επισκευές (κατασκευές - επισκευές "κατά παραγγελία") στείλτε μας είτε με τη Φόρμας Επικοινωνίας , είτε με φάξ στο 2104904214, την περιγραφή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την εικόνα των ειδών και εμείς θα σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητά τους και το κόστος τους.

Στην ενότητα Συσκευές Απόσταξης παρουσιάζονται κάποιες αντιπροσωπευτικές γυάλινες διατάξεις απόσταξης. Δείτε τις ενότητες: Επιθέματα Σύνδεσης - Συλλογής, Φιάλες Ζέσεως και Ψυκτήρες αν επιθυμείτε να συνθέσετε κάποιο άλλο σετ απόσταξης. Κατά την παραγγελία, βεβαιωθείτε ότι οι γυάλινες ενώσεις (εσμυρίσματα) μεταξύ των διαφόρων μερών της γυάλινης διάταξης που παραγγέλνετε είναι συμβατές μεταξύ τους ή με τις γυάλινες ενώσεις (εσμυρίσματα) του υπόλοιπου εξοπλισμού σας. Προσοχή: Συμβατές είναι οι γυάλινες ενώσεις (εσμυρισμένες ενώσεις - εσμυρίσματα) ίδιων διαστάσεων (το 24/29 δηλώνει διάμετρο 24mm και μήκος 29mm δηλαδή, μεγάλη Øεσμυρίσματος / Μήκος εσμυρίσματος, σε mm), ίδιου σχήματος (δηλαδή, κωνική που συμβολίζεται με ΝS από το Normalschliff ή σφαιρική που συμβολίζεται με Β από το Ball) αλλά συμπληρωματικής φόρμας δηλαδή, Αρσενική (Α) με Θηλυκή (Θ). Π.χ. NS24/29A με NS24/29Θ και B35A με Β35Θ. Η ένωση συμβολίζεται ως Α (Αρσενική) όταν η εσμυρισμένη επιφάνεια είναι η εξωτερική πλευρά του στομίου και ως Θ (Θηλυκή) όταν η εσμυρισμένη επιφάνεια είναι η εσωτερική πλευρά του στομίου. Όλες οι ονομασίες των γυάλινων ενώσεων (εσμυρίσματα) που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα μας, ακολουθούν τον παραπάνω συμβολισμό. Τα πιο κοινά κωνικά (NS) και σφαιρικά (B) εσμυρίσματα είναι τα NS14/23, NS19/26, NS24/29, NS29/32, NS34/35 και τα B19, B28, B35, αντίστοιχα.

Η επισκευή ή η κατασκευή των περισσοτέρων γυάλινων εργαστηριακών ειδών γίνεται με βοριοπυριτικό (borosilicate) γυαλί, το όποιο είναι θερμοάντοχο-θερμοανθεκτικό (μπορεί να θερμανθεί έως 500°C) και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μορφοποιείται σε οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα (τήξη:860°C). Το βοριοπυριτικό γυαλί χρησιμοποιείται επειδή ανθίσταται στις εσωτερικές δομικές τάσεις διαστολής-συστολής που εμφανίζονται όταν θερμαίνεται-ψύχεται και παρουσιάζει αρκετή ελαστικότητα ώστε να αντέχει στους καθημερινούς κραδασμούς στους οποίους υπόκειται μέσα στο εργαστήριο, όπως και στις διαδικασίες ζέσης, πλύσης και αποστείρωσης. Έχει μηδενική απορρόφηση στην ορατή περιοχή του φάσματος φωτός, δηλαδή είναι διαυγές-διάφανο και επιπλέον, παρέχει τη μέγιστη χημική αδράνεια όταν είναι σε επαφή με αντιδραστήρια. Άλλα πιο κοινά σκεύη, όπως τα μπουκάλια αποθήκευσης, κατασκευάζονται μόνο σε βιομηχανικές μονάδες κυρίως από soda-lime γυαλί.

Η χρήση των γυάλινων συσκευών γίνεται με συγκεκριμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται για να διασφαλιστεί η μακρόχρονη λειτουργία τους και η βέλτιστη απόδοσή τους. Η προσωπική υγιεινή και ασφάλεια μέσα στο εργαστήριο εξαρτάται από την εφαρμογή αυτών των βασικών κανόνων κατά την: 1) Ψύξη - Θέρμανση, 2) Ανάμειξη - Ανάδευση, 3) Λειτουργία υπό Κενό - υπό Πίεση, 4) Συναρμολόγηση - Αποσυναρμολόγηση και 5) Γενικό - Εξειδικευμένο Καθαρισμό. Για περισσότερες πληροφορίες - οδηγίες ορθής χρήσης των γυάλινων εργαστηριακών οργάνων ανατρέξτε στο διαδίκτυο ή τη σχετική βιβλιογραφία.