Υαλουργείο

Το εργαστήριο επιστημονικής υαλοτεχνίας - υαλουργίας της Selen Lab, αναλαμβάνει την επισκευή ή την κατασκευή συγκεκριμένων γυάλινων επιστημονικών οργάνων, συσκευών και σκευών αρκετά εκ των οποίων θα τα βρείτε, στην κατηγορία Όργανα Χημείας, από την ανάλογη σημείωση στις πληροφορίες του κάθε προϊόντος. Ειδικότερα, για γυάλινα προϊόντα που γίνεται να κατασκευαστούν με διαφορετικές προδιαγραφές από αυτές που αναγράφονται στις πληροφορίες του είδους, αναφέρεται ότι: "Δίνεται η δυνατότητα κατασκευής του είδους με διαφορετικές προδιαγραφές. Διαθέσιμο 3-4 εργάσιμες ημέρες από την επιβεβαίωση της παραγγελίας". Χρησιμοποιείστε το σύνδεσμο "Ρωτήστε μας για αυτό το προϊόν" που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας του κάθε προϊόντος, για να πληροφορηθείτε αν γίνεται να κατασκευαστεί  σύμφωνα με τις προδιαγραφές που επιθυμείτε, όπως επίσης και το αντίστοιχο κόστος του. Σε συγκεκριμένα είδη (εξισωτικές χοάνες, επιθέματα "Π", παγίδες Clevenger, πλάκες πορσελάνης, στήλες χρωματογραφίας και πώματα σιλικόνης με οπή) είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε τα "Επιθυμητά χαρακτηριστικά" ώστε να προχωρήσετε στην παραγγελία του προϊόντος. Για γυάλινες custom κατασκευές - επισκευές (κατασκευές - επισκευές "κατά παραγγελία") στείλτε μας είτε με τη Φόρμας Επικοινωνίας , είτε με e-mail στο info@selenlab.gr, την περιγραφή, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την εικόνα των ειδών και εμείς θα σας ενημερώσουμε για την διαθεσιμότητά τους και το κόστος τους. Για τα αναλώσιμα είδη, όπως τα σωληνάρια και οι γυάλινοι σωλήνες, ισχύει η "ελάχιστη ποσότητα" παραγγελίας δηλαδή ο μικρότερος αριθμός τεμαχίων που μπορείτε να παραγγείλετε από το συγκεκριμένο είδος και η "έκπτωση ποσότητας", δηλαδή το ποσοστό της έκπτωση (π.χ. 50%) στην τιμή πώλησης του προϊόντος για παραγγελία ποσότητας ίσης ή μεγαλύτερης από συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων. Για τα προϊόντα που είναι σε προσφορά, δίνεται η αρχική τιμή πώλησης, το πόσο της έκπτωσης σε € και η τελική τιμή μετά την έκπτωση.

Παραγγελίες ή προϊόντα μεγάλου όγκου ή / και βάρους, δεν αποστέλλονται με ταχυμεταφορικές εταιρείες / courier (αναγράφεται στην περιγραφή του προϊόντος)Παραγγελίες από το ηλεκτρονικό κατάστημα για γυάλινους σωλήνες ή ράβδους 1,5m. μήκους, παραλαμβάνονται μόνο από το κατάστημά μας. Αν επιθυμείτε την αποστολή γυάλινων σωλήνων ή ράβδων τηλεφωνήστε στο 210 4917230 για την παραγγελία σας.

Στην ενότητα "Δείτε επίσης" του κάθε είδους, παρουσιάζονται προϊόντα απαραίτητα ή σχετικά με το συγκεκριμένο. Τα είδη από τα οποία αποτελλούνται τα σετ ή οι συσκευές, παρουσιάζονται σε Πίνακες όπου δίνονται και οι σύνδεσμοι (links) του κάθε είδους. Σε κάποια σετ ή συσκευές, υπάρχει επιπλέον η ενότητα "Περιεχόμενα" όπου φαίνονται αναλυτικά τα είδη από τα οποία αποτελείται το σετ ή συσκεύη. Στην ενότητα Συσκευές Απόσταξης, παρουσιάζονται κάποιες αντιπροσωπευτικές γυάλινες διατάξεις απόσταξης - αποστακτήρες. Δείτε τις ενότητες: Επιθέματα Σύνδεσης - Συλλογής, Φιάλες Ζέσεως και Ψυκτήρες αν επιθυμείτε να συνθέσετε κάποιο άλλο σετ απόσταξης. Κατά την παραγγελία, βεβαιωθείτε ότι οι γυάλινες ενώσεις (εσμυρίσματα) μεταξύ των διαφόρων μερών της γυάλινης διάταξης που παραγγέλνετε είναι συμβατές μεταξύ τους ή με τις γυάλινες ενώσεις (εσμυρίσματα) του υπόλοιπου εξοπλισμού σας.

Η επισκευή ή η κατασκευή των περισσοτέρων γυάλινων εργαστηριακών ειδών γίνεται με βοριοπυριτικό (borosilicate) γυαλί, το όποιο είναι θερμοάντοχο-θερμοανθεκτικό (μπορεί να θερμανθεί έως 400°C) και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες μορφοποιείται σε οποιοδήποτε επιθυμητό σχήμα (τήξη:860°C). Το βοριοπυριτικό γυαλί χρησιμοποιείται επειδή ανθίσταται στις εσωτερικές δομικές τάσεις διαστολής-συστολής που εμφανίζονται όταν θερμαίνεται-ψύχεται και παρουσιάζει αρκετή ελαστικότητα ώστε να αντέχει στους καθημερινούς κραδασμούς στους οποίους υπόκειται μέσα στο εργαστήριο, όπως και στις διαδικασίες ζέσης, πλύσης και αποστείρωσης. Έχει μηδενική απορρόφηση στην ορατή περιοχή του φάσματος φωτός, δηλαδή είναι διαυγές-διάφανο και επιπλέον, παρέχει τη μέγιστη χημική αδράνεια όταν είναι σε επαφή με αντιδραστήρια. Άλλα πιο κοινά σκεύη, όπως τα μπουκάλια αποθήκευσης, κατασκευάζονται μόνο σε βιομηχανικές μονάδες κυρίως από soda-lime γυαλί. Σημείωση: Κατά τη διαδικασία επισκευής γυάλινων αντικειμένων, ενδέχεται να εμφανιστούν περαιτέρω φθορές στο υπόλοιπο τμήμα του γυάλινου εξαρτήματος, λόγω της ποιότητας και της παλαιότητας του γυαλιού αλλά και των πιθανών προηγούμενων επισκευών του αντικειμένου, παράμετροι που επηρεάζουν την ανταπόκριση του στο θερμικό σοκ κατά την επεξεργασία. Σε αυτή την περίπτωση, η εταιρεία δεν αναλαμβάνει το κόστος για την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του γυάλινου αντικειμένου.

Η χρήση των γυάλινων συσκευών - σκευών γίνεται με συγκεκριμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται για να διασφαλιστεί η μακρόχρονη λειτουργία τους και η βέλτιστη απόδοσή τους. Η προσωπική υγιεινή και ασφάλεια μέσα στο εργαστήριο εξαρτάται από την εφαρμογή αυτών των βασικών κανόνων κατά την: 1) Ψύξη - Θέρμανση, 2) Ανάμειξη - Ανάδευση, 3) Λειτουργία υπό Κενό - υπό Πίεση, 4) Συναρμολόγηση - Αποσυναρμολόγηση και 5) Γενικό - Εξειδικευμένο Καθαρισμό. Για περισσότερες πληροφορίες - οδηγίες ορθής χρήσης των γυάλινων εργαστηριακών οργάνων ανατρέξτε στο διαδίκτυο ή τη σχετική βιβλιογραφία.